Door het kanaal van Korinthe

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 22:32

Vandaag bereiken we een belangrijke mijlpaal - we gaan door het kanaal van Korinthe - vanaf de Aegean Sea naar de Golf van Korinthe die bij Patras uitstroomt in de Ionische Zee. 

Vanaf de Aegean Sea kun je in de lengte richting door het kanaal kijken - er vaart net een groot schip van oost naar west.

Als we aankomen bij de oostelijke invaart van het kanaal van Korinthe gaan we eerst aan de kade om het tolgeld te betalen. Hier ligt ook een schip met een Oostenrijkse vlag, en met de schipper spreek ik af dat we foto's van elkaar zullen maken in het kanaal. 

 

We hebben geluk, we hoeven maar een half uurtje te wachten voor we door het kanaal kunnen. Eerst krijgen we via de marifoon te horen dat we los van de kade moeten om plaats te maken voor schepen die nu van west naar oost varen - zij moeten hier straks aanleggen om tolgeld te betalen. Dus gaan we los van de kade.

Dan moeten we wachten op de jachten die van west naar oost naar ons toe varen.

Na een kwartiertje dobberen op zee, net buiten de invaart van het kanaal krijgen we het sein dat we door het kanaal mogen. Samen met ons varen nog 4 andere zeiljachten. Aan onze bakboord kant de Peloponnesos, aan onze stuurboord kant het vaste land van Griekenland. Er vaart een schip voor ons: met de vriendelijk man uit Oostenrijk en zijn Franse echtgenote.

En hier varen wij.

Het kanaal is vrij smal, vaak hebben we minder dan 7 meter bevaarbaar water aan beide kanten. De diepte is ongeveer 6.5 meter. Elke dinsdag wordt het kanaal gedregd, omdat de wanden vrij vaak eroderen.

En dan varen we het kanaal weer uit - het laatste obstakel is een brug aan het westelijke uiteinde.

We zijn er doorheen - voor het laatste stuk van onze lange zeilreis van Nederland naar Griekenland - van Korinthe naar Preveza (aan de westkust van Griekenland).


Reactie plaatsen

Reacties

Judith
4 jaar geleden

Zoals ik zie en lees was deze dag voor jullie weer een mijlpaal in jullie grote avontuur. Petje af voor hoe jullie, ondanks deze gekke periode, toch jullie doel hebben nagestreefd. In het afgelopen jaar hebben jullie vast heel veel gezien, geleerd en ervaringen opgedaan op allerlei vlakken. Nog even en dan komen jullie naar Nederland... en dat vinden wij stiekem toch ook wel heel fijn. Maar voordat het zover is hopen wij dat jullie nog enorm mogen genieten! Veel liefs van de familie Groen