Voor anker bij Ermioni

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 17:14

Van Koládhia zeilen we naar een ander stadje op hetzelfde schiereiland. Dit stadje heet Ermioni en ligt ten oosten van Koládhia. Om er te komen moeten we rond het schiereiland varen en komen daarbij langs Portokkeli, waar we eerder voor anker lagen, en het eiland Spetsai, waar we eerder in de haven gekeken hebben. Het is wederom erg druk met schepen tussen Spetsai en het vaste land.

De wind is vandaag zeer variabel. Eerst lekker - 12 knopen halve wind. Dan zakt de wind in tot 7 knopen, op een voor de windje koers, en gaat het met een slakkengang. Tussen het eiland Spetsai en het eiland Dhokós neemt de wind toe tot krachtig op een aan-de-wind-koers.  

Nisos Dhokós.

De snelle veerboot passeert ons.

En dan vinden we een mooie ankerbaai, iets ten oosten van Ermioni. De eilanden Idhra en Dhokós werken als strekdam - voor deining vanaf de Aegean Sea.

De volgende ochtend is het helemaal windstil.

Onze ankerboei ligt er stil bij.

Omdat het water stil en helder is kunnen we zelfs ons anker zien liggen. Een meter boven ons anker hangt een kleine rood-witte drijver die de neuring-lijn vrij houdt van het anker en de anker ketting.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.