Navplion

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 20:00

Vanuit Koládhia zeilen we over de Golf van Argolikós naar Navplion. Het is een lekkere tocht die we bij een lichte koelte aan de wind kunnen zeilen. Bij warm weer is een aan-de-wind-koers erg prettig omdat je dan zelf maximale verkoeling krijgt van de wind. We zeilen langs een aantal eilanden met steile hoge rotsen.

 

Drie mijl voor Navplion is een mooie ankerbaai waar we in de luwte van een stormbreker en een klein eiland kunnen ankeren. Bij de invaart komen we langs een klein kerkje

In de verte kunnen we het fort van Navplion al hoog op de berg zien. Dan gaat de zon onder boven de Peloponnesos.

De volgende morgen is de wind gedraaid van zuid naar noord en deinen we op ons anker. Op een gegeven moment merken we dat ons anker krabt, en maken we dat we wegkomen.

 

Drie kwartier later varen we de stad Navplion binnen - de Venetianen bouwden hier drie forten om de haven te beschermen.

We zijn in Navplion om René en Margreet op te pikken die een paar dagen met ons mee zullen zeilen. Ze zijn naar Athene gevlogen en komen met de bus - hoe vind je dan het juiste schip in de haven?

Simpel - je hijst de Nederlandse driekleur in de top van de mast.

In afwachting van het bezoek kunnen we nog wat inkopen doen. Er is een grote vers-markt.

Dan arriveren René en Margreet op de kade.

Als de nieuwe passagiers zijn bijgeschreven op de Crewlist - een belangrijke formaliteit in Griekenland - kunnen we gaan zeilen. De wind is goed - noord kracht 4 tot 5. We gaan proberen of we in Koládhia kunnen komen voor het donker.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.