Koroni - terug naar het beginpunt van deze reis

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 23:00

Waarom zijn wij een jaar aan het zeilen? 

 

De oorsprong van dat idee ligt in Koroni (Peloponnesos) - de plek waar we vandaag zullen arriveren.

 

In mei 2018 waren we op vakantie in de Peloponnesos en hebben daarbij vanuit Agios Andreas een zeiltocht gemaakt met Annika Geerssinga. 

 

Annika is een Nederlandse en heeft een bedrijf - AreionSail - dat dag-excursies doet en meerdaagse tochten voor toeristen die zeilen in Griekenland willen ervaren. Je kunt mee op haar zeiljacht, zij is de kapitein, u bent de bemanning. 

 

We gingen in 2018 in het sfeervolle haventje van Agios Andreas aan boord van haar jacht, een Aloa 27.  

 

We beleefden een prachtige dag met veel zon, wat onstuimige wind, prachtig helder water, een leuke anker plek onder het fort van Koroni en later ankeren om met een rubberboot naar een wonderschoon strand te roeien en daar te zwemmen. 

 

Annika blijkt een hele speciale schipper te zijn - ze heeft het bij zeilers zeldzame talent om heel veel rust uit te stralen en iedereen kalm te laten worden. Je voelt je veilig. En ze gaf de jongste aan boord de kans te schitteren aan het roer - een onvergetelijke ervaring voor Laurens Hendrik.

 

We hebben van deze dag met zeilen, zwemmen, ankeren, een heerlijke lunch, kristal helder water en een stralende zon zo genoten dat we ons zouden kunnen voorstellen dat vaker te doen. Van het één kwam het ander - en zo hebben we in maart 2019 een jacht gekocht en op 17 juli 2019 zijn wij vanuit Heeg in Friesland vertrokken om naar Griekenland te zeilen.

 

De dagtocht met Annika is dus de katalysator geweest tot deze droomreis.

 

Daarom zijn we enorm blij nu met ons eigen zeiljacht naar precies dezelfde plek als toen te varen - ankeren bij het fort van Koroni. We komen er aan precies 359 dagen na ons vertrek uit Heeg, met 8300 afgelegde kilometers over het water. 

 

In Koroni hebben we afgesproken met Annika  - bij Zaga Beach - we hebben sinds onze plannen vorm kregen een paar keer contact met haar gehad, ze woont al vele jaren in Griekenland, spreekt Grieks en is zeer goed thuis in alles wat voor zeilen in Griekenland van belang is. Haar tips de afgelopen weken met de Corona situatie waren erg waardevol voor ons.

 

Het was heerlijk om bij te praten - de tijd was eigenlijk veel te kort.

 

Sinds 2019 varen Annika en Cliff ook met een Dufour 43ft.

Wilt u ook een schitterende zeiltocht in Griekenland beleven? Neem dan contact op met Annika of Cliff van AerionSail via hun website:

 

www.areionsail.com

 

 

 

De Bleu Magenta voor anker bij Zaga Beach.

Voor anker bij het Fort van Koroni, net ten zuiden van de strekdam van de haven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.