Rotsen, forten en surfen

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 23:00

Vandaag varen we van het mooie Pylos via het stadje Methoni naar het eiland Nisos Sapientza, een tochtje van 15 mijl. Pylos is een prachtige plek - daar komen we graag nog een keer terug. Eerst verleggen we de boot naar een ander stuk van de kade om water te tanken. Daarvoor moet je bellen met een nummer wat met viltstift op een groene kist is geschreven - en binnen 10 minuten is de water-man er. Geen wonder, want we leven nu in het waterman tijdperk.

 

Gister zagen we de bijzondere rotsen voor Pylos vanaf het land ...

... nu zien we ze van vlakbij vanaf de baai van Pylos.

Het fort naast Pylos, Neokastro, is goede zien.

Pylos zelf ligt nu achter ons.

Dan varen we naar het zuiden, in de richting van de zuid-westkaap van de Peloponnesos, waar het stadje Methoni ligt. Daar is een Turkse Toren. Net als Neokastro in Pylos, is deze vesting gebouwd door de Ottomanen/Turken na de nederlaag bij de Zeeslag bij Lepanto.

Dan varen we de baai van Methoni in - je moet goed oppassen voor de zandbanken hier - en zoeken ankerplek voor een paar uur. Sjouke Lute wil graag surfen en dat kan hier prima. Er staat windkracht 3 tot 4 dus hij neemt een kleiner zeil dan de vorige keer. Het lukt hem goed om aan de wind te varen, en hij komt daarmee hoger ten op zicht van de wind uit dan waar hij begonnen is. Hij maakt dus goede vorderingen en is zichtbaar blij.

Af en toe is her zo warm dat je even wat moet afkoelen - dat is gemakkelijk - even afstappen.

Als we de surfplank weer binnen willen halen blijft Edwin met het koordje van zijn reddingsvest hangen achter een touw dat boven het dek hangt.

En dan blaast het zwemvest zich op - het werkt!

Later zullen we wel zien dat we die weer goed in de hoes krijgen. Eerst doet Edwin het zwemvest aan wat we ook bij surfen gebruiken - want in opgeblazen toestand is het reddingsvest niet comfortabel.

 

Dan varen we nog een paar mijl naar de oostkant van het eiland Nisos Sapientza dat ten zuiden van Methoni ligt. Hier is een mooie baai die aan drie kanten zeer goed beschut is tegen golven. Dat is nodig, want er is deining vanaf het westen - in de baai bij Methoni heb je daar behoorlijk veel last van - daarmee slaap je niet lekker.

 

Er ligt al een motorjacht, dus kiezen we het plekje het meest zuidelijk in deze baai, zoals Annika ons had aangeraden. Daar liggen we zeer kalm en hebben we een heerlijk rustige nacht, vlak bij de vuurtoren van dit eiland.


Reactie plaatsen

Reacties

Ellie
4 jaar geleden

Wij varen met jullie mee en genieten ervan, zonder vliegtuig en mondkapjes. Veel plezier met zijn allen.