Lange tocht naar Griekenland - 10 - Hond in nood

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 14:00

Steigerdienst Bleu Magenta betreedt nu ook territoriale wateren van de Aeolische eilanden

 

U weet dat wij opletten en altijd paraat zijn. Vandaag was er weer een noodgeval. 

 

Wij liggen rustig voor anker bij Vulcano en zien dan een hond langszwemmen achter een rode bal aan.

Een Italiaanse familie op het Aeolische eiland Vulcano geniet van een mooie dag aan het strand met hun hond Zeus. De kinderen spelen met de rode bal en Zeus, maar door de aflandige wind drijft de bal naar de zee toe. 

 

Zeus zwemt vastberaden achter de bal aan. Of hij door heeft dat hij steeds verder de zee op zwemt is niet bekend, maar terugkeren zonder zijn prooi zit er niet in bij hem. 

 

De kinderen op het strand roepen en zwaaien maar niemand kan Zeus afleiden. Edwin probeert ook nog zijn aandacht te trekken door te fluiten. De hond kijkt wel op, maar al gauw is zijn aandacht weer gefocust op de bal. Inmiddels is hij de baai al bijna uit, en kun je nauwelijks de bal zien vanaf het achterdek van de Bleu Magenta. 

Dan komt de havenmeester voor zijn dagelijkse rondje boten-die-aan-ankerboeien-liggen-30-euro-lichter-te-maken in zijn rubberbootje. 

 

We proberen hem in het engels te vertellen dat er verderop een hond zwemt die gered moet worden. Helaas bestaat zijn engelse vocabulaire uit niet veel meer dan 10 woorden, “dog” en “rescue” niet inbegrepen. We wijzen hem de weg, maar komt al snel terug omdat hij niks ziet. 

 

Dan stapt Edwin snel aan boord gewapend met zwemvest en een verrekijker. De havenmeester geeft vol gas. Met het blote oog zijn de hond en de bal niet meer te zien.

Snel komen ze bij Zeus die nog steeds stug achter de bal aanzwemt. Hij is zeker ruim 500 meter de zee op. In dit gebied varen ook de snelle veerboten.

De havenmeester probeert de hond binnen te krijgen maar Zeus wil niet. Als Edwin daarop eerst de bal binnen haalt, wil Zeus ook wel aan boord komen. Pas dan lijkt de hond te beseffen waar hij mee bezig was - hij gaat uitgeput op de bodem van de boot liggen.

 

Het hele gezelschap vaart weer op topsnelheid naar het strand toe.

Zeus wil nu de boot niet meer uit, hij is koud van het zwemmen in de zee. Maar als Edwin de bal op het strand gooit springt Zeus er direct achteraan.

 

De eigenaren lopen de hond-redders zeer opgelucht langs de kant van het strand tegemoet. Ze zijn allemaal heel blij en dankbaar dat hun hond weer veilig terecht is. Zo op het oog lijkt het een familie te zijn van twee grootouders en een handvol kleinkinderen. 

 

We communiceren via gebaren - grazi - prego. Er is tenminste een jongetje in Italië vandaag dolgelukkig.

Dan brengt de haven meester Edwin weer naar de Bleu Magenta en krijgt hij de dertig euro waar hij eigenlijk voor kwam.

 

Ook dit is gelukkig weer een “happy ending” aan het vervolg van Steigerdienst Bleu Magenta, deze keer vanaf het achterdek van de Bleu Magenta voor anker in een baai bij Vulcano.

 

Maaike Grytsje 

 

PS. De schipper heeft bij deze reddingsactie de Italiaanse bodem niet betreden - de rubberboot bleef 0.5 meter van de vloedlijn in 15 centimeter water liggen. Dientengevolge heeft de crew van de Bleu Magenta zich gehouden aan de Italiaanse regels inzake Covid-19 maatregelen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Ellie
4 jaar geleden

Wij genoten van het verhaal over Zeus, die gered werd.
De foto van Edwin, de havenmeester en Zeus spreekt boekdelen.
Een late reactie maar welgemeendpaul (Wij zijn ook hondenliefhebbers) Groet Ellie en