Rondrit zuid Corsica

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 22:00

We hebben een week een auto gehuurd en hebben daarom de afgelopen dagen veel kunnen zien van het mooie Corsica. Vandaag staat op het programma een afwisselende route naar Propriano. De route leidt door een vallei tussen twee bergen naar de zuidkust. Daarna volgt een adembenemend mooi gedeelte met steeds uitzicht over de zee via een weg die slingert langs de bergen aan de zuidwest kant van Corsica.

We komen door een landbouw gebied in de luwe vallei tussen twee bergen. Er is hier een veld vol geiten.

Ook zien we een enkele olijf-boom-gaard en wat wijnteelt.

De bergen naast de vallei hebben bizar gevormde rotspartijen.

Dan klimmen we met veel haarspeldbochten naar het stadje Sartène en dalen daarna weer alle geklommen meters af naar de havenstad Priopriano. Propriano is te vergelijken met Bastia aan de oostkust. Er is een grote veerboot-terminal en een oud centrum. Niet pittoresk - maar hoogzomer zal het hier bruisend zijn. Vandaag was het rustig.

De haven ligt vol met zeiljachten - maar er zijn ook hier weinig zeilers aan boord te zien. Het seizoen moet hier - vanwege Corona - nog op gang komen.

Er ligt ook een zeiljacht met de Franse vlag en de zwart-witte vlag van Bretagne - deze zeiler is ook een flink eind van huis af. Daaruit kunnen we concluderen dat dit schip hier al voor de lockdown moet zijn geweest - varend van Bretagne via Gibraltar naar Corsica is een paar duizend mijl varen - veel meer dan de toegestane 100 kilometer volgens de nu geldende regels in Frankrijk.

Voor de terugweg van Propriano naar Porto Vecchio nemen we de route dwars door de bergen. Eerst rijden we een nieuw dal in dat breed is en  landbouw heeft. 

Dan dalen we weer een heel eind - tot een beek - en klimmen weer helemaal naar 800 meter hoogte. Onderweg komen we de favoriete maaltijd van Obelix tegen.

Als we aankomen in Porto Vecchio kopen we nog een paar onmisbare zaken - nieuwe scherpe aardappelschilmesjes en twee nieuwe wc-borstels voor aan boord. Bovendien hebben we bij de bio-winkel boerenkool gevonden - dus gaan we vandaag bij 26 graden Celsius daar heerlijk van smikkelen. De aardappelen zijn met een nieuw mesje geschild - ze werken prima.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.