Kust met karakter

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 07:14

De kust van Corsica is prachtig - rotsen, stranden, kliffen, water in allerlei tinten blauw. Een overdaad aan bloemen. Vandaag een selectie van de meest markante gedeelten van de kust van Corsica. Let op de verschillen in vorm en kleur van de rotsen.

Met een hogedrukgebied en een zachte bries is het aan de Middellandse zee aangenaam toeven.

Als het stormt zie je weinig badgasten meer, maar het uitzicht blijft spectaculair.

Maar de stormen van februari en maart liggen achter ons, nu ziet de zee er vooral zo uit.

Bij veel stranden kun je een privé plekje zoeken - door wat verder door te lopen. Zoals dit heerlijke plekje - het klauterparadijs voor de klimbokken - een zandig plekje voor de zonaanbidders - steen-stoelen voor de lezers - en vlakke rotsen met 10 centimeter water voor de pootje-baders. 

Vrijwel de gehele kust van Corsica heeft een wandelpad dat je langs de mooiste plekjes voert - je bent ongeveer 4 weken bezig als je dit hele pad wilt wandelen. In april is dit een prachtige tocht - overal bloeien de bloemen al volop, het is nog erg rustig aan de stranden, en de temperatuur is aangenaam voor een forse wandeling.

In Corsica liggen de hunebed stenen in zee. Als de zeespiegelstijging flink doorzet zou Drenthe er ook zo uit kunnen komen te zien. Voor Corsica maakt de stand van de zeespiegel weinig uit - een groot gedeelte van het eiland is hoger dan 2000 meter.

Bastia, gezien vanaf het noorden.

Erbalunga (Cap Corse - oostkant).

Cap Corse - west kant.

De prachtige kustweg van  Cap Corse zit vaak meer dan 100 meter boven zee niveau - waardoor je elke bocht een nieuw panorama uitzicht hebt. 

Voor de verandering eens een volledig zwart strand.

En weer terug in de baai van Porto Vecchio.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.