Hiep-hiep-hoera

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 22:48

Het is zover: we hebben de derde verjaardag te vieren in Porto Vecchio. Na Sjouke Lute en Edwin in april is het vandaag de beurt aan Marttje.

 

En dus is het weer tijd voor vlaggen - ballonnen - taart en cadeau’s.

 

Deze keer was het een stuk eenvoudiger om presentjes te vinden, nu er sinds 11 mei weer veel meer winkels open zijn. 

 

Een bijzondere verrassing was een hals-sierraad - gemaakt van een stukje zeeëgel gevonden door Laurens Hendrik.

 

Dit is een prachtig wonder der natuur - zeer gracieus gemaakt - en met kunst en vliegwerk tot halsketting verwerkt.

Laurens Hendrik had het stukje zeeëgel een paar dagen geleden gevonden.

Zo zag het er uit aan het strand.

Dan de taarten - daarvan moeten er gewoontegetrouw genoeg van zijn. Doorgaans bakt Marttje alles, maar dat wilde ze met haar verjaardag niet, Dus heeft Edwin een taart versierd, en werd er een chocolade schuimtaart gekocht bij een patisserie.

 

De verkoper zei nog - in nogal rammelend Engels - dat de taart niet in de diepvries mocht. Of bedoelde hij soms dat de taart wel in de diepvries moest? Afijn, na een nacht in de koelkast bleek de taart voor een gedeelte gesmolten - met de randen van de doos als een soort deltawerk om een chocolade zee. 

Hoe dit op te lossen? Na overleg besloten we tot de Bartje “Ik bid nie veur bruune bon’n” methode - iedereen een lepel en tegelijk uit de doos eten. De smaak was voortreffelijk - en eigenlijk was het best grappig om zo te eten. Je kunt dan weliswaar niet de tegenwoordig voorgeschreven afstand van 1.5 meter van elkaar houden, maar op de boot lukt dat sowieso niet.

 

Dit was de zelf-gemaakte taart.

Het weer werkte niet mee - de avond ervoor was het begonnen met regenen en er gold zoiets als code oranje - de Prefecture Maritime had zelfs een waarschuwingsbulletin verspreid wat in de haven hing - zware regenval (mogelijk 100 mm) en onweer. Maar in Porto Vecchio hebben we geen onweer gehad en de hoeveelheid neerslag viel ook mee - maar wel was het te nat voor taart op het achterdek.

 

 

Dus vieren we het feest binnen.

 

Dan nog een feestmaal - de bedoeling was asperge’s, maar die bleken de afgelopen dagen niet verkrijgbaar. Dus stellen we dit maal uit tot een later moment - door alle taart hadden we toch niet veel trek.

 

Marttje was erg blij met vele felicitaties die via telefoon en app binnenkwamen. De laatste zelfs toen ze al bijna onder de douche stond - dat was gelukkig geen video-gesprek maar een gewoon telefoontje. 


Reactie plaatsen

Reacties

Ellie
4 jaar geleden

Fantastisch, wat een spectaculaire verjaardag. Die ketting vonden wij erg mooi!!
Alsnog gefeliciteerd!!