Zeven keer zeven = negenenveertig

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 19:49

Zondag 26 april hadden we onze tweede verjaardag in quarantaine tijd te vieren.

De schipper, kapitein, Heit en echtgenoot, Edwin werd 49 jaar.

 

Het verlanglijstje was op tijd ingeleverd, dus ons creatieve brein kon aan de slag. Edwin had zijn verlanglijst zo gemaakt dat het makkelijk te verkrijgen was in de supermarkt. Want hier op Corsica zijn alleen de supermarkten maar open.

 

Gelukkig hebben we hier zo onze contacten en kon het iets meer worden dan alleen maar chocola en zeep. En kon hij genieten van mooie cadeau’s. 

 

Maaike Grytsje had een kleine speurtocht in de boot met kompas uitgezet, zodat Edwin de cadeautjes op een leuke manier moest zoeken.

Kapitein Haddock heeft bezoek gekregen van Kuifje en Professor Zonnebloem. Ook heeft Maaike Grytsje heerlijke tiramisu gemaakt.

 

Een leuke puzzel was er ook - een tegoedbon waar je de zin eerst maar eens in de goede volgorde moest zien te krijgen

Het was een heerlijke zonnige dag. Waar natuurlijk taart met kaarsje aanwezig waren.

Edwin had op zijn verlanglijstje gezet om met de genaker te zeilen op 26 april. Grutte Pier is niet gezet, maar dit zonnezeil stond er wel als een genaker bij!

Om 14.00 was er een samurai stokgevecht show op de steiger. Edwin had een vrijkaart gekregen. Sjouke Lute en Laurens Hendrik hadden al weken lang geoefend voor deze show en de uitvoering was grandioos.

Daarna hebben we een heerlijke picknick op het voordek gehad met lekkere hapjes en drankjes. Proost!

Laurens Hendrik was het opgevallen dat de schipper toch wel erg veel was knijpers in het water heeft laten vallen de laatste tijd. En dus heeft hij een knijper-cursus gegeven met 5 lessen en een afsluitend examen. Hier krijgt de schipper het diploma en de bijbehorende eretekenen tijdens de picknick.

En natuurlijk lieve felicitaties vanuit Nederland. Bedankt daarvoor.

 

Een prachtige dag, op een mooi versierd schip met schitterend weer.

Marttje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.