Salamander

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 07:12

De natuur op Corsica is heel mooi, we boffen dat we nu zo vaak in hetzelfde gebied komen. Elke keer is er iets veranderd. Nieuwe vogels, bloemen zijn uitgekomen, de waterstand is hoger of lager. In deze blog de natuur foto's van een aantal verschillende dagen.

 

Er zitten veel salamanders. Ze hebben felle kleuren en zijn razendsnel. Meestal al lang weg voor je de camera klaar hebt. Maar soms nemen ze een zonnebad - als je dan heel voorzichtig bent kun je ze mooi fotograferen.

 

De staart is echt heel lang.

Een echt reptiel - de buik lijkt op die van een krokodil. De pootjes hebben hele lange tenen voor snel accelereren.

Soms schrikt de groep flamingo's op en dan vliegen ze allemaal tegelijk weg. Let op hoe de veren aan de tip van hun vleugels bij de neergaande slag bewegen.

Dit natuurgebied is in open verbinding met de zee. Het verschil tussen eb en vloed is ongeveer 30 centimeter, genoeg voor een dagelijkse stroom. Het lijkt wel een beetje een waddengebied - maar dan met nog veel meer planten en bomen.

Het verschil tussen eb en vloed kun je in de baai van Porto Vecchio ook goed zien - deze foto is bij eb genomen. Zie je de vogel die in de luwte een zonnebad neemt?

Er zijn veel witte reigers - maar behoorlijk schuw. Snel vliegen ze op naar een stuk verderop als je lawaai maakt of te dicht bij ze komt.

De poten van deze steltkluut vormen een bootje - draai de foto maar eens 90 graden met de klok mee.

Flamingo's slapen graag met de snavel tussen de veren. Hun nek lijkt naar alle kanten te kunnen draaien

Laurens Hendrik is vandaag mijn gids - hij heeft dit leuke paadje gevonden dwars tussen de zoutvelden door.

In het ondiepe slootje links naast Laurens Hendrik zitten grappige zwemmende wormen met heel veel pootjes die als een slang voortbewegen door het water. De kop blijft stil, maar de rest van de worm voert een golvende dans uit. Je ziet hier de worm en zijn schaduw door de felle zon.

Wat is er nou leuker dan een boom in klimmen en dan met je katapult schieten op een andere boom? POK! hoor je als je goed hebt gemikt.

Deze vogels hebben we nog maar een keer gezien. De vorm van de snavel en de lichaamsbouw lijkt op een IJsvogel - maar ze zijn een beetje groter en hebben geen oranje buik. Als je goed kijkt zie je dat de snavel wat korter is dan bij een IJsvogel. Ook hebben ze een sierlijke dunne witte veer boven op de kop. Ze zijn aan het vissen - doodstil staand turen ze naar wat er in het water langs zwemt.

De vraag van vandaag - welke vogel is dit? Oplossingen mag je e-mailen (zie contact).


Reactie plaatsen

Reacties

Ellie
4 jaar geleden

Hoi Edwin,

Wij denken dat de vogel een roerdomp is of een kwak?
Mooie foto's van de natuur en van Laurens Hendrik!
De worm is volgens Paul een zager, waar hij mee op zee viste.
Ik hoop, dat hij nu verstuurd wordt, net wilde hij niet.
Groet van Ellie en Paul

►►► ✅ Where can I get my prize? Here? https://is.gd/V2THDJ
2 jaar geleden

►►► ✅ Where can I pick up my gift? Here? https://is.gd/V2THDJ

Edith Taber
2 jaar geleden

►►► ✅ Where can I get my prize? Here? https://lnk.do/sL9YR4 Thanks!

Abel Peake
2 jaar geleden

Hello!

Ryder Handcock
een jaar geleden

Hello!