Sjoek de XIV-e

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 23:30

Een memorabele dag - 5 april 2020. Vandaag is Sjouke Luke 14 jaar geworden. Niet op Sicilië, wat we zes weken geleden nog verwacht hadden, maar op Corsica. 

 

Hij staat aan boord nu bekend als Sjoek de XIV-e. Net als zijn illustere nummer genoot, Lodewijk-de-veertiende, is hij het stralende middelpunt van zijn heelal. Hij moet het wel met wat minder entourage doen, geen Paleis Versailles, maar een bescheiden hut aan stuurboord achter in de Bleu Magenta. Sjoek de XIV-e krijgt overigens geen kans zich te profileren als een absoluut heerser, daar zorgen de andere crew leden wel voor. Hij staat gewoon op het corvee rooster en maakt huiswerk.

 

De feestelijkheden werden omlijst met versieringen - de salon was gedecoreerd met landsvlaggen van landen die we bezocht hebben (en ook al de vlag van Griekenland die we reeds aan boord hebben).

 

Kado's waren er ook - gelukkig hebben we nog net voor de sluiting van veel winkels in verband met de Corono-lockdown in Frankrijk een aantal mooie dingen kunnen  aanschaffen. Sjoek de XIV-e vertelt het u graag hoogstpersoonlijk uit, bel hem maar.

 

De taart was een waar kunstwerk. Een in 3 baksessies gerealiseerde toren van 3 verdiepingen, met botercrème en bakkersroom. Daaroverheen een dikke laag gestolde chocolade - rijkelijk gedecoreerd met M-en-M's en fudge - zeer exquise en een waar feest voor onze smaakpapillen. Met elk stukje dat we van deze taart afsneden ging hij meer op de Toren van Pisa lijken - steeds schever. Maar de smaak was excellent - Zijne Excellentie heeft ervan genoten.

 

De hele dag door kwamen felicitaties binnen - via telefoon en via diverse digitale routes. Post is er nog niet bezorgd, maar wie weet komt dat nog. 

 

Sommigen zweven de hele dag op een roze wolk - bij Sjoek de XIV-e is het meer up in the air. Hier hangt hij buiten de boot - trapeze training voor zeilen op een snelle open boot.

De boord-styliste maakt de zonnekoning gereed voor het staatsbanket.

In Griekenland, Monaco en Italië viert men de Sjoek de XIV-e dag.

In de avond valt de wind weg en hebben we de zon heerlijk in de cockpit - het staatsbanket werd dus buiten geserveerd, de eerste keer dit seizoen dat we buiten konden dineren.


Reactie plaatsen

Reacties

Peter Teeninga
4 jaar geleden

Alsnog gefeliciteerd!!