Porto Vecchio (Corsica)

Gepubliceerd op 8 maart 2020 om 19:25

Een heerlijke korte etappe op een mooie zonnige dag: Solenzana naar Porto Vecchio. De invaart in de baai was erg mooi - hier te zien als een fotoblog.

 

Overal langs Corsica zie je Genuese torens, stammend uit de tijd dat de Republiek Genua eeuwen lang haar handelsbelangen beschermde.

De bergen aan de oostkant van Corsica hebben de afgelopen dagen een nieuw laagje sneeuw gekregen.

Bij de invaart van de baai waar Porto Vecchio aan ligt moet je dit baken aan stuurboordskant houden - op de achtergrond dure villa's.

Veel mooie plaatsen aan het water zijn bebouwd met villa's.

Vuurtoren aan de noordkant van de baai van Porto Vecchio -  met daarachter hoge bergen.

Voor de wind naar Porto Vecchio

Voor we het grootzeil kunnen inhalen moet er iemand even naar de mast om iets in de juiste stand te zetten. Vandaag heeft Laurens Hendrik dat gedaan. Hij is met een gele reddingslijn met karabijn-haken gezekerd aan een lijn die over het dek loopt.

Een schip op het strand is een baken in zee. Vlak voor de jachthaven van Porto Vecchio ligt een schip op de rotsen. Navraag bij de haven leert dat dit schip hier al twee jaar ligt - niemand voelt zich geroepen het te bergen. Het schip ligt nog geen 100 meter van de vaargeul af.

Een paar honderd meter verder naar het westen is een tweemaster zeilschip gezonken en ligt zo te zien op een paar meter diep. Ook dit schip ligt er al een paar jaar. De veel voorkomende rotsen in de mooie zandbaaien en een variabele waterstand door langdurige harde wind uit een richting maakt dit een vaargebied waar je goed moet oppassen.

We zijn blij dat we de haven gehaald hebben.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.