Sanremo

Gepubliceerd op 14 februari 2020 om 19:15

Sanremo is een stad in Italië tussen Monaco en Genova. Het ligt aan de Ligurische kust en is vooral bekend omdat de wielren klassieker Milaan-Sanremo hier elk jaar aankomt. Studio sport liefhebbers weten waar ik het over heb.

 

Op onze tocht van Antibes naar Imperia zijn we erlangs gezeild. We zagen een stad, gebouwd op heuvels. Omdat we nog moeten wachten op de reparatie van onze dieselmotor besloten we gisteren om er met de bus heen te gaan. Een mooie dag. De reis erheen was al prachtig - we reden voortdurend over een slingerende weg langs de zee, langs allemaal kleine stadjes. 

 

Sanremo is bekend om een basiliek op de heuvel, de weg erheen gaat via kleine steegjes vol bochten, zeer charmant. Bijzonder is dat de steegjes overdekt zijn, in het oude Sanremo is alles helemaal volgebouwd.

Vanaf de balustrade voor de kerk heb je een prachtig uitzicht over de Ligurische zee.

Via nauwe steegjes lopen we weer naar beneden.

Op veel ansichtkaarten van Sanremo is een Russisch Orthodoxe Kerk afgebeeld. We namen een kijkje. Helaas konden we er niet binnenin.

Verder is Sanremo een moderne stad. Erg veel mooie oude gebouwen zijn er niet meer. Nieuwe lelijke flats zie je des te meer. Maar voor wie goed kijkt is er toch nog veel leuks te zien, zoals deze man, Paolo Conte. De zingende Italiaanse advocaat die wereldberoemd werd in de jaren tachtig met zijn sonore stemgeluid treedt nog steeds op: op 30 april live in Sanremo.

Ook zeer Italiaans, de vier jaargetijden van Antonio Vivaldi. Ik kan de versie van Nigel Kennedy van harte aanraden. 

Sanremo klinkt natuurlijk als Raimo, die onvolprezen prachtige naam, mij niet onbekend. In het straatbeeld vindt je hem zo terug.

Smalle steegjes ...

De basiliek, een Sanctuarium, is een mooie kerk met binnenin zeer bijzonder beeldhouwwerk.

De wielrenners die elk jaar van Milaan naar Sanremo racen hebben geen tijd om alle sfeer te proeven - wij hadden dat wel en hebben een mooie dag gehad.

 

Edwin


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.