Toetsen, taarten en tevredenheid

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 12:48

We zijn een paar weken in Nederland zodat Maaike Grytsje en Sjouke Lute op de middelbare school toetsen kunnen maken. In goed overleg met het Vincent van Gogh en met heel veel welwillende medewerking van de docenten en de staf van de school zijn onze kinderen in alle vakken getoetst om vast te stellen op welk niveau de zelfstudie aan boord ze heeft gebracht. De laatste toets is nu geweest, en dus is het feest. Een hele opluchting, want de laatste 6 weken hebben ze hard geblokt. Wat de score is geworden weten we nog niet, maar dat horen we binnenkort.

 

Laurens Hendrik is ook op zijn school geweest, in de Rozemarijnhoek bij juf Hilleen. Hij had ook nog het geluk dat zijn verjaardag precies in deze periode viel en kon daarom in de klas trakteren. Ook was het de week van de Cito toetsen, waar Laurens Hendrik mooi aan kon meedoen.

 

En dus was er het nodige te vieren aan verjaardagen en daar horen taarten bij.

 

Laurens Hendrik vierde op zijn verjaardag een kinderfeestje. In het bos bij de Baggelhuizerplas heeft hij een lasergame gedaan - dat ging zo verschrikkelijk snel dat de fotograaf alleen deze foto heeft kunnen maken.

En zo ervaren we wat Nederland mooi maakt en proeven we weer van wat we gemist hebben. 

Zo viel mijn oog weer op Loesje, die onovertroffen meid uit Arnhem met een dwarse blik en scherpe tong. Zeer verfrissend is haar visie op alle aspecten van het leven. De tekst van gisteren op de scheurkalender was:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.