Zeilende bloggers in de winter

Gepubliceerd op 3 januari 2020 om 12:03

De lezers van deze blog zullen misschien denken - wie is er zo gek om in de winter te gaan zeilen? 

De winter in de Middellandse zee is ongeveer 15 graden Celsius, dat is de temperatuur van het zeewater. Bijna overal heerst deze temperatuur, tenzij je een koude wind van de bergen in het noorden hebt. Zoek een luw plekje in de zon en je hebt heerlijk weer.

Bovenstaand kaartje geeft de positie van plezier-zeilers in de Middellandse zee, net voor de jaarwisseling: 10 schepen. Dit zijn schepen die een blog schrijven op de website mailasail:

http://blog.mailasail.com/s/users

 

In de Caribische zee is het wat drukker: er zijn 15 zeilende bloggers tussen Panama en Marocco.

En dan is er nog een contingent zeilende bloggers in zuid oost Azië en rond Australië:

Voor de goede orde: er zijn waarschijnlijk nog veel meer long-term-cruisers op deze plekken, maar niet iedereen houdt een blog bij op de website mailasail. Wij doen dat ook niet, we hebben een eigen blog, en anderen bloggen helemaal niet.

Het aardige van mailasail is dat je de belevenissen van een groep lange afstand zeilers volgen kunt. Zo is er elke dag iets te lezen, en kun je van elkaar leren of je laten inspireren. Met een van deze zeilers Michael, uit Canada, heb ik in Almerimar kennis gemaakt. Het is bijzonder om uit de eerste hand te horen hoe hij als single-hand zeiler er in slaagt de hoge zee te bedwingen in alle weer en wind. Zijn blog is te lezen op:

http://blog.mailasail.com/ma5645

 

 

Dan nog een voorbeeld aan de andere kant van de wereld. Zeiljacht Grand Pha is momenteel op Tahiti, midden in de Grote Oceaan,  met aan boord het echtpaar Bertrand en Marie-Helene Fercot (uit Frankrijk). Ze zijn naar eigen zeggen voor onbepaalde tijd onderweg.  Een bijzondere reis van een bijzonder schip, zie:

https://www.youtube.com/watch?v=erRUZhLTF_s

http://blog.mailasail.com/grandpha/posts/2014/4/5/1-grand-pha-panama

Met twee vleugelzeilen op een catamaran rond de wereld, dat kan dus. 

Grand phá (frans voor Grote Vakantie) is in 2013 vertrokken uit Brest, Frankrijk. Via het Panamakanaal (28 maart 2014) zijn ze naar naar Oost Australië gezeild. Nu gaan ze via Tahiti weer terug naar Panama.

In de komende weken zal ik minder bloggen dan normaal - in die tijd kunt u uw hart ophalen met de verhalen van al die andere zeilers. Zie het als arm-chair sailing.

 

Edwin


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.