Citybreak Barcelona

Gepubliceerd op 26 november 2019 om 20:24

Een dikke week verblijven we in Barcelona - we moeten hier wachten tot onze nieuwe zeilen klaar zijn en hebben dan fijn de tijd om deze prachtige stad te bekijken. De eerste twee dagen Barcelona vieren we samen met Rene en Margreet die vanaf Valencia met ons zijn meegezeild - prachtige dagen, veel sfeer, zeilen met alles tussen windstilte en een bui van windkracht 8, in zon en tot ver na zonsondergang.

 

Barcelona is voor ons vooral de stad van Gaudí - prachtige architectuur waarbij van de eerste indruk tot het kleinste detail alles klopt. We bekijken de kathedraal Sagrada Familia, de huizen Casa Vicens, Casa Milà , Casa Battlo en de buiten kant van Palau Güell, en het mooie Park Güell. Ondertussen lezen we over Gaudí - hoe hij in staat geweest is de natuur te vangen in tijdloze architectuur. We verbazen ons hoe mooi dit resultaat is en vragen ons af waarom niet op elke architectuur school ter wereld het vak Gaudiaans Ontwerpen het hoofdvak is tijdens het eerste jaar. 

 

In de galerij kun je veel foto’s terug vinden van deze bouwwerken.

 

Verder hebben we Montjuic bekeken, een berg ten zuiden van de stad aan de zeekant; hier is het olympisch stadion en een aantal prachtige tuinen. 

 

We zijn in Port Olympic geweest, in 1992 de haven van olympische zomerspelen. De jongens hebben het FC Barcelona stadion bekeken. Maaike Grytsje heeft de k-pop winkels in Chinatown (vlak bij de Arc de Triomf) ontdekt. Edwin is in het Maritiem Museum geweest en heeft daar een galeass (driemaster-galei) gezien (zie aparte blog later). Marttje heeft een Chinese voetmassage genoten. 

 

De grootste ontdekking was een Hema in de stad - met volop chocolade letters, kruidnoten-in-chocola, drop in veel smaken, spekjes, borrelnootjes en meer Nederlandse lekkernijen - erg welkom in sinterklaastijd. 

 

Naast ons te laven aan cultuur, architectuur en kunst is er ook gewoon huiswerk aan boord - dat maken we in de ochtenduren, in de middag en avond gaan we eropuit. 

 

Foto's beneden:

1 - Casa de les Punxes (modernisme)

2 - Versmarkt aan La Rambla

3 - Detail van Sagrada Familia - gaten in de toren verbeelden de ring van een bisschop.

4 - Arc de triomf - alleen dames zijn hier afgebeeld - de zege komt van onze vrouwelijke kant in het waterman tijdperk.

5 - Liefhebbers van Art Deco en Jugendstil kunnen hun hart ophalen - of in chocolade vorm opeten.

 

Edwin


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.