Barcelona vanaf het water

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 19:43

Vandaag zijn we naar Barcelona gezeild. Gisteren, zaterdag 16 november zijn we om 0530 vertrokken uit Burriana voor een mega tocht naar Barcelona (149 mijl). Dat bleek te ver, daarom hebben we om 23:30 de haven van Vilanova y Geltru aangelopen na 120 mijlen zeilen. Vandaag zijn we om 12:00 vertrokken uit Vilanova voor de laatste 30 mijl naar Barcelona. Hier de foto's van twee prachtige dagen op het water. 

 

Vertrek in het donker vanuit Burriana

Bij Cabo Taragona is de wind noordwestelijk met 20 knopen. We besluiten de golf via de rechte lijn naar Barcelona over te steken. Maar onze snelheid is niet genoeg om vandaag Barcelona nog te halen. Daarom besluiten we aan het eind van de middag, bij zonsondergang (zie boven) koers te zetten naar Vilanova Y La Geltru, dat is dan nog flink wat uren varen. Bijna middernacht komen we in blakende gezondheid aan.

 

Op zondag kunnen we eens goed om ons heen kijken in de haven van Vilanova en dan zien we dit (we schatten deze mast op 80 meter hoog):

Dan is het nog een paar uur zeilen naar Barcelona

Vanaf het water ziet Barcelona er zo uit:

Bij aankomst bij de jachthaven Real Club Maritimo de Barcelona moeten we even wachten tot de brug open gaat, en nu liggen we in het centrum van Barcelona en drinken en borrel op de goede afloop van de reis met Margreet en Rene


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.