Valencia

Gepubliceerd op 12 november 2019 om 18:42

We zijn op 10 november aangekomen in Valencia. De aankomst was onstuimig, windkracht 7 buiten de haven, en iets minder in de beschutting van de haven. Als we diesel tanken, danst de Bleu Magenta op de golven die de haven weten binnen te dringen.

 

Dan nog even aanleggen - met harde wind schuin on de box is dit onze moeilijkste aanleg manoeuvre tot nu toe - maar toch lukt het zonder schade veilig aan kade en de mooring lijnen vast te komen. Een uurtje later gaat het echt hard waaiden - de drijvende steiger gaat wild heen en weer en de schepen doen gezamenlijk een soort samba.

 

Na een onrustige nacht is het de volgende ochtend weer mooi weer en is de wind weer helemaal weg. Na het ontbijt krijgen we bezoek van Rene en Margreet die een paar dagen met ons meezeilen vanaf Valencia. We hopen in Barcelona te komen, want vanaf daar is de terugvlucht.

 

Eerst is er een koffer vol spullen - de laatste boeken van het Vincent van Gogh - eindelijk kunnen Sjouke Lute en Maaike Grytsje nu met alle vakken aan de slag. Dan zijn er allemaal cadeaus voor ons van diverse gulle gevers. En zo worden we allemaal verwend met geschenken, hagelslag en pepernoten!

Na koffie, taart en lunch is het tijd om Valencia te bekijken. Het is een flink eind lopen en we zijn al laat in de middag daarom nemen een taxi naar het centrum en stappen bij Xavia uit. Vanaf hier lopen we over een rood-marmeren trottoir (!) de stad in. Wat een prachtige gebouwen.

 

Het postkantoor blijkt een indrukwekkend monument met een prachtige gevel en een koepelvormige binnenruimte vol gebrandschilderd glas. We lopen op goed geluk wat rond en zien in een paar uur tijd heel wat moois, zie de foto reportage op de webpagina Galerij.

Het is 11 november, de dag van Sint Maarten - tot onze verbazing zien we twee afbeeldingen van deze persoon in Valencia (kunt u ze ontdekken in de galerij?).

Maaike Grytsje wil graag een CD kopen en op haar smartphone heeft ze een digital records gevonden - daar moet het zijn. Maar eerst lopen we verkeerd, dan wordt het donker en heeft de groep meer zin in eten dan in shoppen, en zo lopen Maaike Grytsje en Edwin samen door naar de winkel. Die blijkt schuin achter het prachtige treinstation te zijn, en heeft een verrassende collectie.

Geen enkele CD, maar wel duizenden LP's in prachtige hoezen. Hier kun je muziek van Michael Jackson, Jimmi Hendrix, The Eurithmics, Kate Bush en vele anderen kopen. Een tijd lang bekijken we watertandend de collectie, maar besluiten dan toch dat CD's praktischer zijn dan LP's en gaan zonder aankoop weer terug naar de rest.

 

Die zitten inmiddels in restaurant Cappuccino. Dan bestellen we eten en dat smaakt overheerlijk. Als toetje, uiteraard Cappuccino. Ook is er taart,  alles ziet er lekker uit, wat moet je dan bestellen? Uiteindelijk nemen we vier verschillende smaken taart die we gezamenlijk opeten - allemaal even lekker. Laurens Hendrik wil liever ijs, en ook dat hebben ze.

 

In Valencia is ook veel bijzondere moderne architectuur - we zien er een glimp van, maar nemen niet de tijd alles te bekijken, daar heb je een paar dagen voor nodig.

 

Dan nemen de kinderen en Edwin weer een taxi naar de boot, en gaan René, Margreet en Marttje naar een supermarkt voor de nodige boodschappen.

Helemaal klaar voor de zeildag van morgen gaan we slapen ... tenminste ... dat zou je willen.

De wind is vrij hard, en de touwen van de boot maken lawaai. Ook schommelt alles, en zo is in slaap komen minder makkelijk dan je zou denken na een lange vermoeiende dag.

Uiteindelijk lukt het iedereen.

De zon komt op, het is weer een mooie dag. Na ontbijt, en de laatste voorbereidingen en een Mozes en Miriam ritueel steken we van wal.

We besluiten een korte eerste dag te doen, om de gasten te laten wennen aan het ritme op zee. We maken ondanks 15 knopen wind maar weinig vaart, omdat we onze genua niet willen gebruiken (vanwege schade opgelopen bij Cartagena). Hoog aan de wind met 3 knopen vaart bereiken we rond twee uur 's middags het stadje Farnals. De deining slaat stuk op de pier een stuk achter ons schip. Als we bovenop de golfbreker klimmen hebben we er een prachtig uitzicht op.

 

Dan eten we een heerlijke lunch, gaan Margreet en Marttje wandelen, krijgt Laurens Hendrik rekenles van Rene, en maakt Maaike Grytsje een kunstwerk, en geniet Sjouke Lute van zijn nieuwe studieboeken.

 

Inmiddels is het donker, maken Marttje en Margreet het diner klaar, zijn de kinderen aan het douchen, en schrijft Edwin deze blog.

Mooie dag, morgen meer!

 

 

Edwin


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.