Naar Sankti Petri, laatste stop voor Gibraltar

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 18:11

Foto: Regenbui boven Cadiz.

Vandaag zijn we uit Chipiona vertrokken met mooi weer, zonnig en een lekkere windkracht 4.

Gisteravond hebben we heel gezellig bezoek gehad van een Zweedse echtpaar wat we in Peniche voor het eerst ontmoet hebben. Zij zijn ook onderweg naar de middellandse zee, maar zij doen het in etappes van steeds ongeveer 3 maanden. Ooit vertrokken uit het noordelijkste puntje van de Botnische Golf, zijn ze nu samen met ons op weg naar Gibraltar.

We varen langs Cadiz, en zien op afstand buien met flink regen langs trekken. Op een paar spetters na, houden we het zelf droog, maar het zicht wordt met een regenbui boven Cadiz wel flink minder; even is de grote hangbrug niet te zien.

In de baai van Cadiz heeft de Spaanse marine diverse schepen liggen. Er liggen twee vrachtschepen voor anker, en een super-mega luxe jacht. We laten Cadiz liggen want willen vandaag zo ver mogelijk richting Gibraltar. Bij de wind sterkte en richting van vandaag is het verste wat we kunnen halen Sankt Petri.

Dit blijkt een nauwe invaart langs een fort in zee te zijn, met daarachter een grote baai. Het is opkomend tij en er staat een sterke stroom, dus oppassen bij de invaart. Naast het vaarwater is het ondiep met brekende golven, maar de navigatie per kaart en GPS gaat vandaag prima.

 

De havenmeester spreekt geen woord Engels, en andere omstanders ook niet. Men wil ons geen ligplaats geven, hoewel er minimaal vier plaatsen in de haven zijn waar we aan de steiger of ponton kunnen liggen. Dan maar aan een van de zeer vele ankerboeien die hier in de grond verankerd zijn. Als we liggen komt er direct iemand van de haven die ons sommeert los te maken.

Maar uiteindelijk vinden we toch een lege boei waar we mogen liggen. Als het donker is gaat het flink regenen, maar wij zitten droog en doen een potje rummi cup en drinken thee.

 

We liggen nu aan een boei in Sankti Petri - morgen de laatste 65 mijl naar Gibraltar

 

Edwin


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.