Reddingsacties in Baiona

Gepubliceerd op 15 september 2019 om 23:06

Drie reddingsacties in 24 uur. Dat is wat de crew van de Bleu Magenta heeft gepresteerd.

 

De minst spectaculaire: boei uit het water gered en aan de havenmeester gegeven.

 

De tweede: iemand gered van een enorme boete van het vervuilen van havenwater en een nat pak. Wat er gebeurde was dat hij met een diesel slang in zijn hand probeerde op zijn boot te klimmen, maar daarbij struikelde over de landvast, en in het water dreigde te vallen.  Gelukkig liep op precies het goede moment de schipper van de Bleu Magenta langs om hem op te vangen. 

 

En dan nu nummer 3: We hadden net aangelegd aan de steiger in de haven van Baiona en waren bijna klaar toen we opeens wat raar geroep hoorden, het duurde een paar tellen voordat we doorhadden wat er gebeurde, maar gelukkig zei de Schipper snel 'ER LIGT DAAR IEMAND IN HET WATER!!' Met een snelle reactie van 2 volmatrozen werd een Portugese vrouw van ongeveer 65 jaar oud gered van klem zitten dus wal en schip.

De jongste volmatroos (Laurens Hendrik dus) duwde het schip af terwijl de oudere (Sjouke Lute) haar een hand gaf en half uit het water hees (niet helemaal want hij moest haar tassen als eerste aanpakken). Vervolgens kwamen Marttje, Maaike Grytsje en de schipper er ook nog aan om haar er helemaal uit te hijsen.

Toen de vrouw vervolgens goed en wel op de steiger stond brabbelde ze wat over haar man. Om hem te alarmeren  klopte Marttje keihard op de boot. Waarna de Portugese man naar boven kwam en  niet helemaal snapte waarom zijn vrouw nou nat was.

Vervolgens klom de vrouw onder begeleiding van de gehele crew weer op haar boot. Ze is ons later komen bedanken, met tranen in de ogen, over onze snelle actie.

 

Dus als je ooit in het water valt en de crew van de Bleu Magenta heeft steiger dienst, wees dan maar niet bang, ze helpen je wel.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.