Kapper

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 11:02

Voordat je op vakantie gaat ga je meestal eerst even naar de kapper zodat je de vakantie goed doorkomt.

Maar hoe doe je dat als je een jaar weg gaat en naar verschillende landen?

 

Nou wij zijn alle 5 inderdaad eerst keurig naar onze kapster Karin geweest.

Maar na 6 weken gaat de kleur er bij Marttje al aardig uit en kreeg ze van familie te horen via Face time “wat is dat witte op je hoofd?”  Ja en dan moet je toch maar bekennen dat je regelmatig naar de kapper gaat om je haar te kleuren.

 

Zoals altijd zorgt Marttje dat ze goed voorbereid op reis gaat en had al wat haarverf mee genomen zodat ze haar haar zelf kan kleuren.

Je moet dan wel de gelegenheid hebben om het te kunnen kleuren en uit te spoelen.

Dus na 4 weken begon het denkwerk al hoe Marttje haar haar zou kunnen verven in een douche van een haven. Een cabine met alleen een wastafel en kraan zou voldoende moeten zijn of een mooie ruime douche cabine.

 

Vanaf het moment dat dit plan was bedacht zijn alle havens hierop gekeurd. Met een uiterste datum, want dan zou Kostja komen en moest de “witte” vlek weg zijn. 

 

Helaas voldeed geen enkele douche gelegenheid aan de eisen die Marttje stelde.

 

Dus moest er een Spaanse Kapper bezocht worden.

Dit gebeurde in A Coruña. Op weg naar de supermarkt kwamen we toevallig een kapsalon tegen.

 

Marttje stapt naar binnen en probeert uit te leggen wat er gebeuren moet met haar haar.

Zij spreken geen woord Engels en Marttje geen woord Spaans.

Nou ja, Marttje kon een woord Spaans “mañana” en dat was het sleutel woord. De volgende dag was er plek en mocht ze komen, ze mocht zelf haar naam in de agenda schrijven.

 

Gewapend met wat woorden van google translate ging Marttje vol goede moed naar de kapper. Het uitzoeken van de juiste kleur en wat ik wilde duurde ca 20 min voordat echt alles duidelijk was. Gelukkig was het een lief kappers echtpaar wat al jaren ervaring heeft.

 

Het kleuren papje werd klaar gemaakt en  een handdoek en een soort plastic zak werd om mijn schouders gedaan om morsen te voor komen.

Met een snelle en ervaring hand werd de verf erin gezet. De kapper zat heerlijk te neuriën en tot zover hadden we elkaar goed begrepen.

 

En dan is het wachten totdat de kleur er goed is ingetrokken.

Ondertussen heb ik maar een Spaans roddelblad gelezen en ergens achter in vond ik een artikel over ons koninklijk paar wat naar de begrafenis is geweest van prinses Christina.

De kapsalon kreeg veel dames op bezoek die op zaterdag hun haren komen wassen en föhnen.

 

Het haar werd uitgespoeld en toen kwam het spannende moment. Hoe is de kleur en heeft de kapper het goed gedaan, hebben we elkaar goed begrepen?

 

Nou, nat zag het haar mooi en netjes uit. Nu nog droog maken en weer in het beste Spaans dat duidelijk maken. Marttje was in goede handen en kwam er als een prinses met stijl haar en een goede kleur weer vandaan. Dit  was een geslaagd avontuur.

 

Maar hoe zit het dan met de andere gezinsleden?

Sjouke Lute houdt ook van kort haar. De tondeuse die ons door Andrea Taekema  Jager  van QaezInternational is geschonken kwam goed van pas. De juiste maat  kam uitzoeken en aan de slag.

 

Bij windkracht 8 op het achterdek met een plastic zak om de schouders is Sjouke Lute door Marttje gekapt. Erg handig als het zo hard waait het haar waait van de boot af scheelt enorm in opruimen. Hier hoeft geen TRIZ sessie aan te pas te komen! 

 

Laurens Hendrik durft het nu nog niet aan, hij wil zijn haar eerst lang laten groeien en Edwin, die kan nog wel even zo door blijven lopen. Nu ze hebben gezien dat Sjouke Lute zijn haar toch wel netjes heeft kan het zo zijn dat ze een afspraak bij Marttje willen maken.

 

Marttje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.