Van Ria de Viveiro naar Ria de Cedeira

Gepubliceerd op 28 augustus 2019 om 08:47

Hoi, gisteren zijn we vertrokken uit de baai Ria de Viveiro. Daarna hebben we een hele mooie tocht gehad.
 De weersvoorspelling was dat het de komende dagen miezerig zou blijven in Viveiro en verder naar het westen zou de zon gaan schijnen. Op naar het westen dus.


Sjouke Lute heeft een heel speciaal dingetje gedaan.
Sjouke Lute mocht vandaag ons schip van de kade wegsturen. De omstandigheden waren daarvoor ideaal, geen wind, en geen andere obstakels. Met Maaike Grytsje aan het voortouw en Laurens Hendrik aan het achtertouw en Edwin met een los stootkussen was iedereen klaar. Marttje zat vol trots te kijken naar Sjouke Lute.
Hij zette eerst de boegschroef aan zodat de boeg vrij kwam van de kade, en zette daarna de diesel motor langzaam in de vooruit. Heel kalm en beheersd vaart Sjouke Lute weg.
Hij krijgt van de kapitein een 9.5 voor deze manouvre, bijna perfect.
We varen samen met een geel zeiljacht uit Bordeaux (in Bordeaux is dus niet alles Bordeaux-rood), zij gaan weer terug naar huis, oostwaarts. Wij ‎willen westwaarts.
In de baai van Viveiro is erg weining wind en weining golven, dus een prima plek om wat motor-ervaring op te doen.
Sjouke Lute vaart eerst door het kanaal van het stadje naar de baai, en simuleert dan een ankermanoeuvre door de vaart uit het schip te halen en pal in de wind te sturen.


Daarna mag Laurens Hendrik sturen, hij moet koers houden, koers 330 graden, koers 020 graden, koers 005 graden.

Dan mag Maaike Grytsje aan het roer en gaan we experimenteren met onze boot. We gaan rondjes draaien.
We hebben een rechtsdraaiende schroef en van Wilko heeft Edwin op de cursus Klein Vaarbewijs geleerd wat dat betekent voor het manoeuvreren.
Vooruit linksom, draait de boot sneller dan rechtsom. Maaike Grytsje test dit en het is inderdaad waar.
Linksom draaien we binnen een bootslengte, rechtsom neemt het meer dan anderhalve bootslengte.
Ook achteruit varen merken we het verschil duidelijk. Het was heel apart.
Dan mag Marttje sturen. Het eerste wat ze ziet lijken rotsen, maar blijken dolfijnen te zijn, een groepje van ongeveer 6.
Marttje stuurt midden in de ria naar open zee, waarbij we links en rechts hoge en steile rotsen hebben, een mooi gezicht.


Even later moet ze uitwijken voor wrakhout, wat ze tijdig gezien had, goed gedaan! En we zijn uitgeweken voor flessen bier.
Er is weinig wind, 5 tot 7 knopen, uit het noordoosten. We varen vandaag eerst naar het noordwesten en dan naar het zuidoosten, dus de windrichting is prima.
Door de matige deining schommelt de boot wel wat, maar dat zij  we inmiddels wel gewend.
We varen eerst een uurtje met de motor.
De kinderen beginnen met huiswerk, en houden dat vol tot de deining ze naar het dek brengt, even wat frisse lucht.
Dan hijsen eerst het grootzeil en varen samen met de motor om te kijken hoe we op de deining liggen. Het grootzeil staat goed ondanks de zwakke wind.
Dan kunnen we ook de genua hijsen en gaat de motor uit.   
We varen een heel rustig tochtje, langs de prachtige kust van Cabo Ortegal (grillige hoge steile rotsen met groene begroeiing). We zien een vuurtoren in de vorm van een kerkje met een mooi wandelpaadje erheen.
Onderweg zagen we 2 rode vissersschepen. Ze zijn voor ons koerskruisers, we geven wat gas bij en kunnen dan ruim voor ze langs, verder de zee op waar we wat meer wind hiopen te vinden.
Een uurtje later komen er twee vrachtschepen langs, coasters van ongeveer 80 meter. Een ervan had de groene kleur van het Lemster Skutje.
Deze schepen varen dicht langs de rotsenkust, die gevaarlijk lijkt, maar in de praktijk vlak bij de kust al heel diep is (meer dan genoeg voor de vrachtschepen).
Wij kiezen voor meer afstand, want dan heb je geen last van weerkaatsing van de deining, en het uitzicht op de kust van een mijl afstand is prima.

Na passage van Cabo Ortegal zeilen we pal voor de wind. Edwin maakt de bulletalie vast op het voordek, zodat de giek vaststaat en we geen chinese gijp kunnen krijgen.
De genua gaat over de andere boeg, met het schootoog helemaal achteraan op het schip. Zo kunnen we prima varen en halen zelfs 5 knopen snelheid over de grond.
Maaike Grytsje belt met Anniek uit Grolloo en praat met haar bij over de zomervakantie, het zeilkamp in Heeg, varen in Spanje en het nieuwe schooljaar.
We naderen nu onze bestemming en hebben hebben een hele mooie invaart tussen de rotsen door naar Ria de Cedeira.
Hier gaan we in de baai voor anker. Er liggen al 8 zeiljachten en een grote catamaran voor anker in de luwte van deze baai. Er is geen deining, dankij een
de golfbreker die hier gebouwd is voor de vissersschepen.
Edwin zet nog een uurtje onze electriciteits generator aan (een Powermate van 1000 Watt, werkend op benzine). Dit blijkt een praktische oplossing voor opladen van de accu's in de baai.
Dan gaan we slapen, een rustige nacht, lekker geslapen.

 

Laurens Hendrik en Edwin


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.