Breskens-Nieuwpoort

Gepubliceerd op 27 juli 2019 om 21:17

Blog 26 juni

 

Breskens-Nieuwpoort

Vandaag zijn we rond 10 uur vertrokken vanuit Breskens. Het is zonnig en naar mijn smaak al te warm weer. Maar wel lekker zonnig. Het eerste stuk lekker motoren, nou ja lekker.... Zeilen is toch fijner. Al snel zijn we in België! Dat betekend een ijsje voor de crew, bonbons voor Marttje en bier voor Edwin! Maar eerst Nieuwpoort maar zien te bereiken. Al snel komen we langs Zeebrugge. Daar zijn ook nog veel van die grote schepen. Edwin en ik (Maaike Grytsje) houden ze goed in de gaten en ontwijken ze zo nodig.
We gaan lekker snel en het is goed uit te houden qua temperatuur op de boot. Laurens Hendrik is ook al begonnen met topografie. Helaas kwamen we er achter dat het een verkeerde druk was waardoor hij stukken mist. Maar dat houdt hem niet tegen. Inmiddels pakt hij zijn topografie er bij zodra hij maar tijd heeft. Rond 5 uur komen we bij Nieuwpoort aan. Daar moeten we een staketsel invaren. Dat zijn twee soort van pieren met een open structuur die doorgang geven naar de havens. Op de weerszijden liepen allemaal mensen, en waren er mensen die met een net aan een katrol aan het vissen waren.
Na een tijdje was er aan de linker hand een natuurgebied met een schattig vuurtorentje en zandbanken vol met vogels en een familie zeehonden. Aan de rechter hand had je een woonwijk van Nieuwpoort met een hoofdweg die naar het strand en de staketsel leidde.
Samen met de zon was dit het leukste stukje varen van de dag.

 

27 juli

Nieuwpoort

vandaag blijven we liggen in Nieuwpoort om Nieuwpoort in te kunnen, en omdat er onweer op zee was voorspeld. 's Ochtends slapen we lekker uit en bellen we nog met een jarige vriendin. 's Middags gaan we met bewolking Nieuwpoort in. Eerst lopen we de haven uit. Daarna komen we langs een afgelegen vis/boot industrie stukje met veel boten op het droge. Daarna komen we bij een drukke rotonde die er uitziet alsof hij leidt naar het centrum van Nieuwpoort. We lopen even door en komen op een boulevard maar dan zonder zee, maar met metro station. Daar zitten 6 viswinkels zowat naast elkaar, en bij zowat elke winkel staat een rij, sommige tot aan buiten toe! De vis moet daar wel heel lekker zijn. Helaas stond voor die avond pannenkoeken op het menu. Ook lekker. We lopen een straatje in, en komen uit op een leuke winkelstraat. Jammer genoeg begint het nu te regenen. Marttje heeft een bonbon-bon, die ze wil verzilveren, en loopt een bonbon winkel in en slaat haar slag, terwijl wij een leuke ijswinkel spotten en haar enthousiast ophalen. Daar eten we een lekker ijsje. De jongens hebben dan wel genoeg van Nieuwpoort en gaan terug. Edwin, Marttje en ik (Maaike Grytsje) gaan nog even verder en komen op een pleintje uit met een kerkje en het stadshuis. Een straat verderop lopen we weer richting de boulevard en springen we nog een supermarkt in voor wat boodschappen. De supermarkt was een leuke combi tussen een Nederlandse en Franse supermarkt, wat wel te verklaren is in België :) Bepakt en Bezakt lopen we terug. Eenmaal aangekomen begint Edwin dapper buiten pannenkoeken te bakken op een camping-gasbrander. De bimini staat uit om de regen tegen te houden. Na heel wat pannenkoeken is het beslag nog steeds niet op, maar het regent inmiddels zo hard dat we hebben besloten om binnen verder te bakken.
Als Laurens Hendrik op bed ligt haalt Marttje stiekem haar bonbons naar boven en zit lekker te genieten als wij haar betrappen. Dan maar delen. Gelukkig vond ze het niet zo erg en had ze daar ook al op gerekend. Sjouke Lute en ik (Maaike Grytsje) doen nog een potje rummikub en dan is het weer bedtijd voor ons.

Ondanks de regen was het toch een hele leuke dag. Ik kan iedereen Nieuwpoort aanbevelen, al is het leuker met de zon erbij.

 

Maaike Grytsje


Reactie plaatsen

Reacties

Anneke Kooistra
5 jaar geleden

Fijn dat jullie het gezellig hebben! Bedankt voor de regelmatige updates Maaike Grytsje 😊Groetjes uit Assen🌞