Man over boord!

Gepubliceerd op 1 juli 2019 om 10:59

Wij zijn op zaterdag 29 juni van onze thuishaven in Heeg over de Fluessen naar het IJsselmeer gezeild in gezelschap van de ouders van Edwin. Dit was wederom een mooie tocht met veel zon, warmte en water. ’S avonds zijn we als verrassing uit eten geweest bij het strandpaviljoen in de buiten haven van Stavoren. Ondanks de warmte en het feit dat we geen parasol tot onze beschikking hadden, hebben we toch genoten. 

 

De volgende dag (zondag 30 juni) kwam onze monteur met zijn vrouw (en tevens ook familie) een gezellig dagje meezeilen. Voor die dag hadden we een man-over-boord manoeuvre gepland. Helaas is dat hem niet geworden door de weersomstandigheden. 

 

Eenmaal in de thuishaven weer aangekomen besloot Edwin toch nog een kleinschalige manoevre te oefenen, ook al lagen we in de box. Dus hup, Laurens Hendrik in het water gegooid, en dan maar doen alsof hij een drenkeling was. 

Toen Laurens Hendrik veilig uit het water was gekomen, wilde Sjouke Lute ook! Nou, oké, jij mag ook. Zwembroek aan, en d’r in plonsen! Nadat die ook weer veilig aan wal was, konden we dan eindelijk weer aan de koffie.

 

Later lagen alle zwembroeken keurig te drogen aan de reling van onze boot. Maar bij nadere inspectie vonden we iets bijzonders aan Sjouke Lute zijn zwembroek. Hij was met prijskaartje en al in het water gesprongen.

Achteraf zei hij dat dat zijn bedoeling was geweest. Maaike Grytsje haar commentaar hierop was: Dat is nou eenmaal de Hip Hop cultuur.

 

Maaike Grytsje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.